.: Pojemniki i naczynia próżniowe :.
Pojemniki i naczynia próżniowe służą do przechowywania produktów spożywczych, na które niekorzystny wpływ mają wilgoć oraz tlen. Dzięki usunięciu powietrza atmosferycznego z pojemnika próżniowego uzyskujemy próżnię, w której przechowywana żywność dłużej zachowuje swoje właściwości odżywcze, aromat i smak. Przechowywanie warzyw, owoców, mięsa, ryb itp. w warunkach wytworzonych w pojemnikach próżniowych pozwala nawet na pięciokrotne wydłużenie terminu ich przydatności do spożycia. W naczyniach próżniowych możemy przechowywać potrawy w lodówce, zamrażarce oraz w pomieszczeniach o temperaturze pokojowej.
Pojemniki próżniowe można też podgrzewać w mikrofalówce. Ze względu na to, że zdecydowanie ułatwiają transport, są często używane jako pojemniki na pikniki, grille i tego typu imprezy.
.: Pojemniki próżniowe - wymiary :.
Rodzaj: |
Wysokość (H): |
Szerokość (D): |
Głębokość (G): |
Pojemność (l): |
9,5 cm |
26 cm |
15,5 cm |
1,5l |
.: Zastosowanie pojemników i naczyń próżniowych :.
Przechowywanie żywności w próżni pomaga zachować świeżość produktów, chroniąc ją przed zepsuciem w wyniku rozkładu, a nawet samym powietrzem zabezpieczając produkty przed utlenianiem! Nasza żywność wygląda tak samo świeżo jak w dniu zakupu. Próżnia aż pięć razy przedłuża okres przechowywania w porównaniu ze zwykłymi pojemnikami.
Pojemniki próżniowe DAFI najlepiej nadają się do przechowywania:
- świeżej żywności: świeżych warzyw, owoców, ryb itd.
- mięs i warzyw: skracają czas marynowania
- suchej i suszonej żywności: ciastek, cukierków, czekolady, orzechów, chipsów, suszonych
- owoców, herbaty, kawy, makaronu, płatków zbożowych itp.
- środków farmakologicznych: materiałów opatrunkowych, lekarstw, strzykawek i igieł
- wartościowych przedmiotów: obiektywów, filmów do aparatu
- drogocennych kamieni, biżuterii, układów scalonych, dyskietek, przyrządów naukowych...
Pojemnik próżniowy nie posiada pompki.
.: Atesty i certyfikaty pojemników próżniowych :.
Atesty higieniczne Państwowego Zakładu Higieny Świadectwa Jakości Zdrowotnej:
|
Projektowanie, produkcja i serwis odbywa się w Systemie Zarządzania Jakością, zgodnym z normą ISO 9001:2000. |
Zapytaj o szczegóły |