W naszej ofercie
KUPUJĄC NASZE NACZYNIA PRÓŻNIOWE VACUUM DAFI PRZYCZYNIASZ SIĘ DO OCHRONY ŚRODOWISKA
REDUKUJĄC ZUŻYCIE OPAKOWAŃ JEDNORAZOWYCH
Jakie produkty żywnościowe możemy przechowywać w pojemnikach próżniowych?Warzywa i owoce, mięso i wędliny, ryby, sałatki, sosy, koktajle, produkty sypkie takie jak mąka, cukier, przyprawy, zioła, kasze, mleko w proszku dla dzieci, makaron (surowy bądź ugotowany). Pojemniki próżniowe przeznaczone są do przechowywania produktów spożywczych oraz artykułów, dla których zalecana jest ochrona przed wilgocią i powietrzematmosferycznym (tlenem). Dzięki naczyniom próżniowym żywność jest świeża 3 - 5-krotnie razy dłużej, zachowuje swój naturalny smak i aromat, a nawet czas marynowania potraw może w nich ulec znacznemu skróceniu. Korzystając z pojemników próżniowych, klient może być pewien, że jego lodówka nie przemieni się w bazę różnorakich zapachów, gdyż nasze pojemniki zapobiegają przenikaniu się aromatów w lodówce. Zalety przechowywania w warunkach próżniowych:
|
Przechowywanie żywności w próżni pomaga zachować świeżość produktów, chroniąc ją przed zepsuciem w wyniku rozkładu, a nawet samym powietrzem zabezpieczając produkty przed utlenianiem! Nasza żywność wygląda tak samo świeżo jak w dniu zakupu. Próżnia aż pięć razy przedłuża okres przechowywania w porównaniu ze zwykłymi pojemnikami.
Pojemniki próżniowe Dafi Vacuum zapewniają doskonałe warunki do przechowywania żywności. Szczelne zamknięcie oraz pompka próżniowa chronią produkty przed kontaktem z wilgocią i powietrzem. Dzięki temu żywność jest od 3 do 5 razy dłużej świeża, zachowując swój wyjątkowy smak i aromat. Specjalny zawór „air clip” gwarantuje dłuższe zachowanie świeżości i doskonałego smaku przechowywanym produktom.
Pojemniki doskonale nadają się do przechowywania warzyw, owoców, pieczywa, mięs, wędlin i sałatek. Chronią wcześniej ugotowane dania przed wysychaniem i utratą wilgotności, a produkty sypkie przed zbrylaniem się.
Przechowywanie: |
Bez pojemnika próżniowego: |
W pojemniku próżniowym: |
świeża żywność |
1-3 dni 1-4 dni |
15 dni 12 dni |
Powyższe dane należy traktować jako ogólny wskaźnik okresu przechowywania żywności, ponieważ czas zachowania świeżości produktów zależy od ich składu i indywidualnych cech. Przechowywanie żywności w próżni eliminuje działanie tlenowców, ale nie zapobiega rozwojowi innych bakterii.
Rozmiary pojemników zostały tak dobrane, żeby nie zajmowały dużo miejsca, a jednocześnie zapewniały komfort ich użycia. Zróżnicowana pojemność pojemników umożliwia odpowiedni dobór w zależności od potrzeb użytkownika.
Rodzaj: |
Wysokość (H): |
Szerokość (D): |
Głębokość (G): |
Pojemność (l): |
13 cm |
26 cm |
15,5 cm |
2,7 l |
|
9,5 cm |
26 cm |
15,5 cm |
1,5 l |
|
18 cm |
10,5 cm |
10,5 cm |
1,3 l |
|
8,5 cm |
10,5 cm |
10,5 cm |
0,5 l |
|
|
15 cm |
|
|
|
Konstrukcja pojemników pozwala na wszechstronne zastosowanie w gospodarstwie domowym. Można je bezpiecznie myć w zmywarce, stosować w kuchence mikrofalowej oraz przetrzymywać w lodówce i zamrażarce. Rozmiary pojemników zostały dobrane tak, aby nie zajmowały dużo miejsca oraz zapewniały komfort ich użycia. Zróżnicowana pojemność umożliwia indywidualny dobór w zależności od potrzeb użytkownika (specjalne pojemniki wysokie do produktów sypkich, cukru, mąki, mleka i kasz dla dzieci itp.). Pojemniki wykonane są z przezroczystego tworzywa, odpornego na zadrapania. Ich nowoczesny design sprawi, że staną się doskonałym uzupełnieniem wystroju kuchni.
Pojemniki vacuum od Dafi zapewniają doskonałe warunki do przechowywania żywności. Szczelne zamknięcie oraz pompka próżniowa, służąca do odessania powietrza z wnętrza, chronią produkty przed kontaktem z wilgocią i bakteriami tlenowymi, czyli czynnikami odpowiedzialnymi za szybkie psucie się żywności. Przechowywanie jedzenia w warunkach próżniowych prawie pięciokrotnie wydłuża jego świeżość, pozwalając na zachowanie naturalnego smaku i aromatu oraz na zatrzymanie emisji zapachów.
Korzystanie z pojemników próżniowych Dafi jest bardzo proste – wystarczy do wnętrza pojemnika włożyć żywność, nałożyć pokrywkę i w wyznaczone miejsce (tzw. air clip) przyłożyć pompkę próżniowa, a następnie kilkukrotnie – do odczucia oporu – odessać powietrze. Gdy chcemy wyjąć produkty pojemnika, wystarczy lekko uchylić klip.
1. | Wypełnić pojemnik produktami do poziomu 15 - 20 mm od górnej krawędzi (wszsystkie elementy pojemnika powinny być czyste). | 2. | Nałożyć pokrywę i przyłożyć pompkę do zaworu pod kątem 90°. Wykonać kilkanaście ruchów pionowych częścią ruchomą pompki do momentu pojawienia się oporu. | ||
3. | W celu otworzenia pojemnika próżniowego, należy uchylić lekko ruchomą część zaworu w celu wprowadzenia do środka powietrza. |
Atesty higieniczne Państwowego Zakładu Higieny Świadectwa Jakości Zdrowotnej: |
Projektowanie, produkcja i serwis odbywa się w Systemie Zarządzania Jakością, zgodnym z normą ISO 9001:2000. |